Käytös-etiketti

Haluamme pitää huolta siitä, että kaikki tuntevat olonsa turvalliseksi tapahtumissamme.

Mikäli koet tai huomaat ei-toivottua käytöstä, ole yhteydessä henkilökuntaan.

Katsoa saa, mutta ei koskea (ainakaan ilman lupaa)! Konsensuaalisuus on tärkeää, eli ‘ei’ tarkoittaa ei.

Toisten sessioita ei saa mennä häiritsemään eikä muutenkaan ole luvallista kosketella tuntemattomia ihmisiä. Häiritseminen voi tarkoittaa myös liian läheltä session tarkastelua; annathan puuhailurauhan. Toisten sessiointia ei ole myöskään kohteliasta kommentoida ääneen.
Huomaa myös, että toisten sessiointiin ei ole tarvetta puuttua, vaikka toinen osapuoli sanoo ‘ei’. Et voi tietää mikä on sessioiden keskenään sopiva turvasana, jolloin ei:n sanominen voi olla ihan normaali osa sessioivien leikkiä. Mikäli et ole varma tilanteesta, ole yhteydessä henkilökuntaan.

Ettehän sessioi vahvasti päihtyneenä. Humalatila alentaa estoja ja samalla myös tilanteen arviointikykyä. Emme halua vaaratilanteen syntyvän session sisällä ja sen vaikutuksia ympäristöön on vaikea ennakoida. Selvästi päihtyneet sessioivat henkilöt voidaan poistaa tilasta.

Kaikki paikalla olevat laitteet ovat vapaasti käytössä. Opastamme mielellämme laitteiden käytössä ja järjestäjiä voit pyytää myös demonstroimaan laitteiden käyttöä.

Kuvaaminen tilaisuuksissamme on kielletty.
Puhelinta saa pitää mukana, mutta kuvaaminen on kiellettyä. Tämä koskee myös perinteistä selfien ottoa.
Bileissä annamme lipunmyynnissä sinulle palan teippiä, jolla voit peittää kännykkäsi kameranlinssin. Teippi ei sotke linssiä.
Mikäli henkilö nähdään kuvaamassa tilaisuudessa, hänet voidaan poistaa paikalta. Mikäli joku menee niin pitkälle, että salakuljettaa tilaisuuteen kameran ja käyttää sitä bileiden aikana, toimitaan Suomen lain puitteissa.
Bileissä on usein järjestetty virallinen valokuvaaja, joka ilomielin ikuistaa upean bileasusi.

Hygieniasyistä täysi alastomuus (alapää täytyy olla peitettynä), yhdyntä, muut penetraation variaatiot sekä siihen rinnastettavat seksuaalisen kanssakäymisen muodot ovat kiellettyjä bilesalissa. Bileisiin on järjestetty erillinen darkroom, jossa yhdyntä, alastomuus ja muu leikkiminen on sallittua.

Kaikenlaisesta häiriökäyttäytymisestä pyydetään ilmoittamaan bileiden järjestäjille, jotta asiaan voidaan puuttua.

Lopuksi haluamme sanoa, että bileissä tapahtuvasta ja bileissä mukana olleista ei ole tapana puhua niille jotka eivät olleet paikalla. Ainoa tapa päästä nauttimaan bileistä on osallistua itse.

Dress code bileissä: Edellytämme osallistujilta kinky-/fetissihenkistä pukeutumista tai juhla-asua (tumma puku, frakki tai kokopitkä juhlapuku). Perinteinen juhlapuku suositellaan varusteltavan “kinkymaustein” eli lisäten asuun kahleita, piiskoja tms.

Mitään tiettyä säännöstöä ei ole laadittu eikä kukaan voi tasan tarkkaan kertoa, missä menee raja dresscoden täyttävän asun kohdalla. Yleisenä sääntönä voidaan pitää, että dresscoden täyttävä asustus on näyttävä eroottishenkinen asukokonaisuus, jollaista ei onnistu (valitettavasti) näkemään joka päivä. Usein suosittuja teemoja pukeutumisessa on S/M -henkinen asustus (remmejä, köysiä, pakkopaitaa), tiukka ihoa myötäilevä pukeutuminen (pvc catsuit), ristiin pukeutuminen, paljasta pintaa esittelevät asut ja monenlaiset fetissiä korostavat pukeutumiset (korsetti, piikkikorot, nahka).
OuSM ry sallii bileissään myös uniformut, joissa saattaa olla poliittisia symboleita. Nämä poliittiset symbolit ovat ainoastaan osa asua, eivät osa yhteisöä tai sen aatetta.

Bileet eivät ole tarkoitettu ainoastaan heille, joilla on pukeutumiseen liittyvä fetissi vaan kaikki erotiikasta avoimesti kiinnostuneet ovat tervetulleita. Emme halua pakottaa ketään pukeutumaan asuun, joka ei tunnu itsestä miellyttävältä, mutta emme myöskään salli sisäänpääsyä, jos pukeutumiseen ei ole panostettu ollenkaan. Suosittuja asuja sellaisille henkilöille, joilla ei ole suoranaista omaan pukeutumiseen liittyvää fetissiä on juhla-asut (smokit, frakit, iltapuvut), rooliasut (cowboy, poliisi, opettajatar, koulutyttö), naamiaisasut (miimikko, prinssi, prinsessa, munkki) tai oman eroottisen kiinnostuksen kohteiden mukana kuljettaminen (piiska, köysivyyhti, käsiraudat, kaulapanta ja talutushihna, ketjut+lukot). Hygieniasyistä täysi alastomuus on kielletty (tämä koskee isoa juhlatilaa. Darkroomissa saa olla alasti). Jonkinlainen intiimien paikkojen peittäminen on siis tarpeen.
Paikalle voi saapua arkivaatteissa ja sonnustautua bileasuun pukeutumistilassa.