The Q&A

Meillä virtaa tasaiseen tahtiin kysymyksiä OuSM yhdistyksestä, sen toiminnasta sekä siihen osallistumisesta. On siis aika laatia pienehkö kysymyspatteri vastauksineen, niin josko se avaisi hieman yleisimmin kysyttyjen kysymysten vyyhtiä. Vielä ei ole yhden ainoaa tyhmää kysymystä esitetty, joten mikäli vielä jokin jää askarruttamaan niin rohkeasti yhteyttä ousm@ousm.fi

Q: Missä Oulussa voi tavata samanhenkisiä kinkyjä?

A: Hyvin kysytty siellä takarivissä! Meitä nimittäin on ihan kaikkialla. OuSM järjestää bileitä sekä aika-ajoin miittejä, joihin voi osallistua. Myöskin koko Suomen kinkykehtona tunnettu www.bdsmbaari.net ilmoittelee tapahtumissa ja menovinkeistään paitsi koko Suomen, myös Oulun menoista ja miiteistä. Myöskin ahkerat BDSM-baarin käyttäjät järjestävät omia miittejään, jotka eivät ole yhdistykseen sidoksissa, vaikka samoja naamoja siellä todennäköisesti on.
OuSM:lla on myös oma discord-kanava, jossa pääsee juttelemaan paikallisten kanssa. Kanavalle liittymiseen ei vaadita yhdistyksen jäsenyyttä, eli tervetulleita ovat kaikki täysi-ikäiset henkilöt. Muistetaan myös että kaikki käyttäjät ovat samanarvoisia, eikä ketään tule syrjiä sukupuolensa, suuntautumisensa, uskontonsa tai vakaumuksensa, ihonvärin, etnisyyden, syntyperän tai minkään muunkaan syyn vuoksi. Kanavalle pääsee osoitteesta: https://discord.gg/ue79xGzgfu

Q: Kuka voi osallistua OuSM miitteihin ja bileisiin?

A: Ihan kuka tahansa, kunhan on täyttänyt 18 vuotta.

Q: Miten miitteihin ja bileisiin pääsee?

A: Ottaa jalat tai vaihtoehtoisen kulkuvälineen alle ja hurauttaa paikalle.

Q: Mikä ihme on “miitti”?

A: Miitti on sellainen, missä tietyn yhteisön jäsenet kokoontuvat yhteen. “Internet-yhteisöt keskittyvät yleensä johonkin tiettyyn aiheeseen, joten miitit mahdollistavat samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten tapaamisen ja sosiaalisten suhteiden solmimisen. Näin ollen miitit saattavat antaa ujoillekin ihmisille lisää mahdollisuuksia sosiaaliseen toimintaan, kun muihin “miittaajiin” on saanut ensin tutustua Internetissä nimettömyyden suojassa.” Terveisin Wikipedia.

Q: Millaista porukkaa bileissä ja miiteissä käy?

A: Kaikenlaista, ikään (18 ikävuodesta ylöspäin) ja sukupuoleen katsomatta. Kaikki sukupuolet on edustettuna, on monenlaista erilaista kinkyä, pervoa, fetisistiä sekä lokeroa ja kaikkea niiden ulkopuolelta. Tiivistettynä siis; ihan tavallisia ihmisiä, kuten sinä ja minä. On ujoja, on räiskyviä, introverttejä, extroverttejä, hillittyjä sekä laaja persoonallisuuksien kirjo. Pääosin avointa, rehellistä, suoraselkäistä sekä ihastuttaa kansaa.

Q: Kuinka paljon bileissä ja miiteissä käy porukkaa?

A: Huh, no nyt on vaikea arvioida. OuSM:n bileissä on käynyt muutamana vuonna keskimäärin noin 100 henkilöä. OuSM:n miiteissä on viimeaikoina kävijämäärä vilkastunut, 30-60 osallistujaa per kerta, riippuen kerrasta. Joskus käy vähemmän, joskus enemmän.

Q: Tarvitseeko yhdistyksen tai bdsmbaarin miitteihin osallistumiseen olla OuSM:n jäsen?

A: Yleisesti ottaen ei. OuSM:n bileet ja miitit ovat avoimia kaikille. Yhdistykseen kuulumisesta on monesti se etu, että pääsylipun hinnan saa halvemmalla, mutta se ei ole missään nimessä pakollista. Kannattaa yleensä lukea ilmoitus hyvin, jos ei erillistä mainintaa ole niin tilaisuus on avoin kaikille. OuSM esimerkiksi järjestää pikkujouluja tai mahdollisia mökkireissuja, jotka on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille, mutta näistä on erikseen mainittu ilmoituksessa.

Q: Voiko bdsmbaarin miitteihin tulla vaikkei ole kirjautunut bdsmbaariin/omista tunnuksia sinne?

A: Ehdottomasti voi.

Q: Mitä OuSM bileissä tehdään?

A: Biletetään ja kinkyillään. Kuten bileiden säänöissä sanotaan; ainoa tapa osallistua on tulla itse paikalle. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että paikalla orgioitaisiin kaikkia ristiin rastiin tai kyseessä olisi swinger bileet. Tässä kohtaa kehottaisin tutustumaan bile-etikettiin.

Q: Mitä miiteissä tehdään?

A: OuSM:n miitit järjestetään vuokratiloissa, joten siellä voi olla privaatimmin. Miiteissä on ihan tavallista jutustelua, ruuan mutustelua sekä juomian hörppimistä. Kyseessä ei kuitenkaan ole ryyppäjäiset. Miiteissä on nähty hieman sitomista, piiskaamista, viuhahtelua ja sen semmoista. Sukupuoliyhdyntöjen suorittamista on pidetty miiteissä kiellettynä. Kyseessä ei siis ole edelleenkään suuret orgiat, vaan rentomielinen tapaaminen kanssapervojen kesken.

BDSM-baarin miitit sijoittuvat sinne, minne järjestäjät ne järjestää. Yleisemmin normaalissa kahvilassa tai baarissa, normaaliin aukioloiltaan. Silloinkin kyseessä rentoa jutustelua, tutustelua sekä yhdessäoloa. Täälläkään ei siis yhdyntöjä tai suurempia pervouksia, mennään kahvilan/baarin sääntöjen siivillä.

Q: Kuinka usein bileitä ja miittejä on?

A: OuSM:lla on yhdet tai kahdet bileet per vuosi, miittejä muutamia kertoja vuodessa.

Q: Miten bileisiin tai miittiin pitää pukeutua?

A: Bile-ilmoitusten yhteydessä on ilmoitus, mikäli paikalla vallitsee dresscode. OuSM:n miiteissä asu on vapaa, pervopukeutuminen on ehdottomasti sallittua muttei pakollista.

Q: Saako bileisiin ja miittiin tulla yksin?

A: Tottakai saa.

Q: Saako bileisiin ja miittiin tulla, vaikkei ole koskaan asiaan perehtynyt tai käynyt muissa miiteissä?

A: Ehdottomasti ja tässäkohtaa varsinkin suosittelen niin tekemään.

Q: Onko bileissä ja miiteissä alkoholitarjoilu?

A: Ei.

Q: Saako bileisiin ja miitteihin tulla etsimään seuraa?

A: Tottakai. Aina kannattaa yrittää. Livenä sitä tutustuu ihmisiin toki heti parhaiten. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että kaikki bileissä ja miiteissä kävijöistä ei automaattisesti etsi seuraa joten olethan hienovarainen.

Q: Nauretaanko ensikertalaisille?

A: Ei missään tapauksessa. Kaikki ovat joskus olleet ensimmäistä kertaa.

Q: Uskaltaako bileisiin ja miitteihin tulla, ilman että käydään käsiksi?

A: Ehdottomasti. OuSM:n bileissä ja miiteissä pidetään tarkasti huolta, että kaikkien koskemattomuus on turvattuna. Yhteinen linja on, että toisiin ei kosketa ilman lupaa. Mikäli näin kuitenkin käy, siitä kannattaa ilmoittaa jollekin joten asia voidaan käsitellä. Tällaiset tilanteet ovat olleet äärettömän harvinaisia.

Q: Uskaltaako bileisiin ja miitteihin tulla, vaikkei ole kokemusta BDSM:stä?

A: Ehdottomasti. Bileissä ja miiteissä ei kilpailla siitä, kuka on kokenein tai rajuin jossain. Mukaan saa tulla, oli sitten millainen kinky tahansa tai riittää, kunhan on vain asiasta kiinnostunut.

Q: Mitä hyötyä OuSM yhdistykseen liittymisestä on?

A: Yhdistykseen liittyminen tulee paikallista kinkykulttuuria. Jäsenyydellä saa myös alennusta OuSM:n omista tapahtumista, sekä ympäri Suomen muiden kinky-yhdistysten tapahtumista. OuSM järjestää myös jäsenille satunnaisia herkkuja, kuten yhden mainitakseni jokavuotiset pikkujoulut, joihin jäsenille maksuton pääsy. OuSM:lla on myös yhteistyökumppaneita, jotka tarjoavat omia etujaan jäsenille. Lisätietoja täältä.